2/7/2024
Ανακοινωση

Έκκληση για Άμεση Εξοικονόμηση Νερού

Έκκληση για Άμεση Εξοικονόμηση Νερού

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρίπολης (ΔΕΥΑΤ) ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου Τρίπολης για την ανάγκη άμεσης εξοικονόμησης νερού.

Οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση, έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση στα αποθέματα νερού στον Δήμο μας.

Για να διασφαλίσουμε την ομαλή υδροδότηση και να αποφύγουμε ενδεχόμενες διακοπές, η ΔΕΥΑΤ απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν τα παρακάτω μέτρα εξοικονόμησης νερού:

  1. Περιορισμός Πλύσης Αυτοκινήτων και Πεζοδρομίων: Χρησιμοποιήστε νερό με φειδώ και μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.
  2. Συντήρηση και Έλεγχος Διαρροών: Ελέγξτε τις βρύσες, τα καζανάκια και τις σωληνώσεις για διαρροές και επισκευάστε τις άμεσα.
  3. Οικονομία στο Ντους και το Πλύσιμο Πιάτων & Ρούχων: Προτιμήστε σύντομα ντους και χρησιμοποιήστε το πλυντήριο πιάτων και ρούχων μόνο όταν είναι γεμάτα.
  4. Αποφυγή Ποτίσματος κατά τις Μεσημεριανές Ώρες: Ποτίζετε τα φυτά και τους κήπους σας με ποτιστήρι ή νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, ώστε να μειώσετε την εξάτμιση του νερού.

Προτρέπουμε όλους τους δημότες να εξοικειωθούν με τις οδηγίες εξοικονόμησης νερού που παρέχονται στην ειδική σελίδα της ΔΕΥΑΤ στη διεύθυνση: https://deyatrip.gr/exoikonomisi-neroy